900 skoleelever til jobfest: Faglig Skoletjeneste får flere unge til at tage en erhvervsuddannelse
Mere end 900 aarhusianske udskolingselever fra 14 forskellige folkeskoler har fået besøg af Faglig Skoletjeneste. Et projekt, der skal være med til at få flere unge til at gå den faglige vej og vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Derfor turnerer Faglig Skoletjeneste rundt på de aarhusianske folkeskoler og holder faglige jobfester.


”Jobfesterne har allerede været en bragende succes, og skoleeleverne har taget rigtig godt imod dem. Formålet er at sætte fokus på erhvervsuddannelserne. Folkeskoleeleverne møder andre unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse og som kan fortælle om, hvordan det eksempelvis er at være i lære,” siger Gunhild Bjerre, projektleder for Faglig Skoletjeneste.


Alt for få afgangselever i den aarhusianske folkeskole tager en efterfølgende erhvervsuddannelse. Det vil projekt Faglig Skoletjeneste lave om på. Via jobfester, hvor unge, faglærte rollemodeller fortæller om deres fag, samt koordinerede praktikforløb på et stort antal aarhusianske virksomheder, skal skoleeleverne få øjnene op for erhvervsuddannelserne. Ifølge rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF), er det vigtigt, at der kommer mere fokus på de faglige uddannelser.


”Vi skal åbne folkeskoleelevernes øjne for erhvervsuddannelserne. Alt for få unge i Aarhus vælger den faglige vej, og det bliver en udfordring i fremtiden. Det er nødvendigt, at vi uddanner dygtige faglærte, som eksempelvis kan passe og pleje vores ældre og bygge vores sygehuse,” siger han.


I dag er det blot 11,4 procent af Aarhus Kommunes afgangselever, der vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Det er målsætningen, at 15 procent af eleverne vælger en erhvervsuddannelse i 2019.


Fakta: Faglig Skoletjeneste

§ Faglig Skoletjeneste har som overordnet formål at kvalificere afgangselevernes uddannelsesvalg og øge tilslutningen til erhvervsuddannelserne.


§ Erhvervspraktikordning, jobfester’ på skolerne, samt ung-til-ung-møder mellem udskolingseleverne og en række unge rollemodeller, skal være med til at øge tilslutningen til erhvervsuddannelserne i Aarhus Kommune fra 11,4% til 15%.


§ Følgende skoler har haft besøg af Faglig Skoletjeneste: Elise Smith Skole, Læssøesgade Skole, Tranbjergskolen, Hasle Skole, Katrinebjergskolen,Egebakkeskolen, Rosenvangskolen, Møllevangskolen, Lauersens Realskole, Bavnehøjskolen, Tranbjergskolens modtageklasser og Sabro-Korsvejens Skole.


§ Faglig Skoletjeneste har lavet forhåndsaftaler om mere end 500 praktikpladser.33 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
OM OS

LO Aarhus er fagbevægelsens samlede stemme i Danmarks næststørste by.

LO Aarhus ejes af 21 fagforeninger.

 

Fagforeningerne repræsenterer 47.000 medlemmer fordelt mellem fagforeningerne i Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø kommune. 

ADRESSE

Skt. Knuds Torv 3

8000, Aarhus C

Danmark

 

lo@lo-aarhus.dk

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com