Aflysning af 1. maj

På grund af den aktuelle situation, med coronavirus i Danmark, aflyses den traditionsrige fejring af 1. maj i Aarhus, der i år skulle have været afholdt på Havnepladsen.

Efter regeringens beslutning om at forlænge restriktionerne i landet, har en enig bestyrelse i LO Aarhus set sig nødsaget til at træffe denne beslutning. Både for at vise opbakning til myndighederne og for at undgå unødig smittespredning.

”Vi befinder os i en ekstraordinær situation i Danmark lige nu, hvor den bedste måde at udvise solidaritet og samfundssind på, er ved at undgå at samles i store forsamlinger. Under disse omstændigheder er det mest ansvarligt at aflyse dette års 1. maj-arrangement,” udtaler Kresten Vendelboe, der er formand for LO Aarhus.

Lad de røde faner smælde digitalt

Han opfordrer i stedet til, at arbejdspladser, organisationer og borgere markerer Arbejdernes internationale kampdag hjemmefra, ved eksempelvis at være aktive på de sociale medier og række ud til hinanden derigennem.

”Vi skal udvise sammenhold ved at holde afstand. Derfor må vi i stedet ty til andre måder, hvorpå vi kan gøre folk opmærksomme på denne historisk vigtige dag. De sociale medier er blevet en så naturlig del af vores hverdag, at det giver os en alternativ mulighed for alligevel at markere 1. maj, selvom vi ikke kan mødes fysisk,” udtaler Kresten Vendelboe.

45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
OM OS

LO Aarhus er fagbevægelsens samlede stemme i Danmarks næststørste by.

LO Aarhus ejes af 21 fagforeninger.

 

Fagforeningerne repræsenterer 47.000 medlemmer fordelt mellem fagforeningerne i Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø kommune. 

ADRESSE

Skt. Knuds Torv 3

8000, Aarhus C

Danmark

 

lo@lo-aarhus.dk

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com