Læserbrev: Rammerne er sat - nu skal byrådet gribe muligheden

Af Kresten Vendelboe, fmd. for LO Århus


Allerede nu kan det mærkes, at vi har fået en ny regering, der ønsker at udvikle velfærden frem for at afvikle den. I den nyligt indgåede økonomiaftale mellem regeringen og landets kommuner, er der tilført 2,2 milliarder kr. ekstra til kommunekasserne for at sikre, at den nære velfærd ikke skal udsættes for endnu en hård sparerunde. Det er en tiltrængt forandring, efter de borgerliges grønthøster i årevis har pløjet gennem vores velfærdsydelser.


Rammerne er sat fra nationalt niveau - nu er det byrådets opgave at gribe muligheden, så vi også får reelle forbedringer i Aarhus Kommune. Her vil jeg gerne fremhæve socialområdet, der i mange år har måttet se sig forbigået, når pengene skulle fordeles. Og dem, der betaler den hårdeste pris for de manglende investeringer, er vores svageste og mest udsatte borgere.

Her tænker jeg særligt på gruppen af hjemløse. I en opgørelse fra VIVE har vi for første gang i ti år set, at antallet af hjemløse i Aarhus ikke er steget. Det er selvfølgelig positivt, men vi skal videre end det. Der er stadig mere end 750 aarhusianere, som lever et hårdt liv på gaden. Man behøver bare gå en tur omkring Klostertorv for at se hvor mange mennesker, der lever i mismod og har brug for hjælp. Og det er blot et blandt mange steder i vores by, hvor det er sådan.


I et rigt velfærdssamfund som vores, bør det netop være disse mennesker, der får en udstrakt hånd fra fællesskabet, så de kan komme tilbage på rette spor. Det bør være kerneværdien i et velfærdssamfund, at vi prioriterer at hjælpe de svageste, så også de får mulighed for at leve et trygt og værdigt liv.


Så kære byråd: Når I nu sætter jer ved forhandlingsbordet, for at nå til enighed om en ny budgetaftale, så glem ikke at socialområdet trænger til et markant løft. Som kommune har vi alle et fælles ansvar - vi kan simpelthen ikke være andet bekendt.


Indlægget er bragt i Århus Stiftstidende den 19. september 2019

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
OM OS

LO Aarhus er fagbevægelsens samlede stemme i Danmarks næststørste by.

LO Aarhus ejes af 21 fagforeninger.

 

Fagforeningerne repræsenterer 47.000 medlemmer fordelt mellem fagforeningerne i Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø kommune. 

ADRESSE

Skt. Knuds Torv 3

8000, Aarhus C

Danmark

 

lo@lo-aarhus.dk

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com