Nye arbejdspladser er vigtigere end udsigten fra Strandvejen

Opdateret: 22. feb. 2019Hvad er vigtigst for vores by? At vi sikrer vækst og tusindvis af nye arbejdspladser ved at udvide Aarhus Havn, så den kan følge med og bevare sin position i en hård konkurrence? Eller at villaejerne på Aarhus’ whiskybælte, Strandvejen, bibeholder deres nuværende udsigt? Jeg ved godt, hvad jeg synes, er vigtigst.


Paradoksalt nok er vores rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), af en anden holdning. Han mener ikke, at der er behov for at udvide havnen i den størrelsesorden, og han taler dermed stik imod alle de fremskrivninger, som den faglige ekspertise på området er kommet med. Rådmandens krystalkugle siger åbenbart noget andet end alle andres.

Aarhus er under udvikling. Faktisk er Aarhus gennem de seneste 100 år godt firedoblet i størrelse, og alt tyder på, at den udvikling vil fortsætte. Aarhus virker med sine kulturtilbud, sin veluddannede arbejdsstyrke, Danmarks største koncentration af produktionsarbejdspladser, uddannelsesinstitutioner og en stærk offentlig sektor som en magnet. Faktisk bliver vi 4-5.000 flere mennesker om året. Det giver selvfølgelig konflikter, når det nye og kravet om udvikling støder sammen med de gamle privilegier, tryghed og pengemagt.


Derfor skal vi sikre, at byens fremtidige arbejdspladser også kan etableres og virke i byen. Bünyamin Simsek viser således ingen respekt for lønmodtagerne, når han overvejer at sætte udviklingen af en af byens største arbejdspladser, Aarhus Havn, i stå. Der er cirka 10.000 mennesker, der henter deres udkomme der hver dag. Aarhus Havn er Danmarks absolut vigtigste eksporthavn. Den er i hård konkurrence med andre mindre havne, både i ind- og udlandet, og hvis vi vil have en stærk havn, som er konkurrencedygtig, skal der investeres. Investorerne kan dog få kolde fødder, når Teknik og Miljø-rådmanden og Venstres borgmesterkandidat i Aarhus kommer med sådan en udmelding. Bare fordi han vil bibeholde en udsigt, som kun ganske få og privilegerede har råd til.


De arbejdspladser, der er knyttet til Aarhus Havn, ud over dem der arbejder direkte på havnen, kan ligeledes tælles i tusinder.


Planerne for udvidelsen af havnen har eksisteret, siden den nye Østhavn blev til for snart 20 år siden.

Marselistunnel, trafikhavn, molsfærge og udvikling af Aarhus Ø med boliger, er jo alt sammen en del af en masterplan, som Venstre og Simsek har lagt stemmer til.

Man kan frygte, at Venstre i Aarhus er ramt af selvsamme kamikazepolitik som partivennerne i København. Simsek har grundlæggende kun et argument for at stoppe udbygningen af havnen, og det er udsigten.


Jeg synes, at udsigten til nye arbejdspladser er vigtigere.
26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
OM OS

LO Aarhus er fagbevægelsens samlede stemme i Danmarks næststørste by.

LO Aarhus ejes af 21 fagforeninger.

 

Fagforeningerne repræsenterer 47.000 medlemmer fordelt mellem fagforeningerne i Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø kommune. 

ADRESSE

Skt. Knuds Torv 3

8000, Aarhus C

Danmark

 

lo@lo-aarhus.dk

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com