OK20: Gør din indflydelse gældende

De østjyske fagforeninger kalder til demonstration den 24. januar, for at få skabt opmærksomhed om overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked, der løber af stablen henover de kommende måneder.


På dagen samles medlemmerne af fagforeningerne i Randers, Djursland, Silkeborg/Favrskov og Aarhus på Store Torv i Aarhus fra kl. 14-16. Det bliver under overskriften ”Stem og bestem”, for at gøre alle lønmodtagere opmærksomme på, at de har en stemmeret, der er med til at styrke overenskomstsystemet, men som også kan blive afgørende for forhandlingernes udfald.


”Lønmodtagerne opfordres til at tage stilling og gøre deres indflydelse gældende. Men det kræver, at man melder sig ind i en overenskomstbærende fagforening og gør brug af sin stemme. OK20 kommer til at sætte retning for hele den østjyske region i de kommende år, og derfor får vi brug for maksimal opbakning for at kunne sikre og forbedre lønmodtagernes vilkår,” siger Daniel Dallerup, der er afdelingsformand i Metal Østjylland.


Nu er det lønmodtagernes tur

Et af hovedkravene under OK20 bliver, at få forbedret lønvilkårene for lønmodtagerne. Gennem den seneste årrække er direktionsgangene og aktionærerne blevet forgyldt, mens de ansatte kun har fået beskedne forbedringer. Under forårets overenskomstforhandlinger er målet, at der bliver rettet op på denne skævhed, så fordelingen af overskuddet i højere grad tilgodeser de ansatte.


”Det er på tide, at de ansatte får en lønstigning, der tilsvarer den fordelagtige økonomiske situation, vi befinder os i. Det går godt for virksomhederne i Danmark, og ikke mindst i Østjylland, så derfor finder jeg det kun rimeligt, at de ansatte også får del i dette,” udtaler Daniel Dallerup.


Udover at sikre en mere fair fordeling af virksomhedernes overskud, kommer overenskomstforhandlingerne også til at handle om at styrke bekæmpelsen af social dumping, forbedre arbejdsmiljøet og få skabt mere fleksibilitet for den enkelte ansatte. Det sidstnævnte kan bl.a. ske, hvis den såkaldte fritvalgskonto forbedres.


”Fritvalgskontoen sikrer midler, der bl.a. kan gå til ekstra udbetaling, mere i pension, børneomsorgsdage eller seniordage. Det er alt sammen med til at give mere fleksibilitet i den enkeltes arbejdsliv, og derfor er det en vigtig ordning for lønmodtagerne,” siger Daniel Dallerup og opfordrer ligeledes alle til at møde op til demonstrationen i Aarhus den 24. januar.

21 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
OM OS

LO Aarhus er fagbevægelsens samlede stemme i Danmarks næststørste by.

LO Aarhus ejes af 21 fagforeninger.

 

Fagforeningerne repræsenterer 47.000 medlemmer fordelt mellem fagforeningerne i Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø kommune. 

ADRESSE

Skt. Knuds Torv 3

8000, Aarhus C

Danmark

 

lo@lo-aarhus.dk

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com