Sammen skaber vi grøn omstilling

FH har fremlagt sit bud på en samlet klimaplan. Planen, der rummer 113 forslag, reducerer drivhusgasudledningerne i 2030 med 70 pct. og sikrer samtidig social retfærdighed og de nødvendige kompetencer til at gennemføre omstillingen.


FH vurderer i planen, at den grønne omstilling samlet vil skabe mindst 200.000 flere årsværk frem mod 2030. Det svarer til bygningen af mere end fire Femern-forbindelser og forstærker behovet for investeringer i uddannelse de kommende år. 


Samtidig med, at der skabes nye job, frygter næsten en fjerdel af danskerne, at omstillingen vil føre til, at deres kompetencer ikke længere efterspørges. Det viser en stor undersøgelse af danskernes holdninger til den grønne omstilling, som indgår i planen. Det viser et klart behov for tryghed og opkvalificering af ledige. 


”Omstilling skal ikke bare være grøn, den skal også være retfærdig. Vi skal ikke beskytte alle jobfunktioner – men vi skal beskytte de mennesker, der udfylder dem”, udtaler Lizette Risgaard i en pressemeddelelse.


Du kan læse hele FH's udspil ved at klikke HER


23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
OM OS

LO Aarhus er fagbevægelsens samlede stemme i Danmarks næststørste by.

LO Aarhus ejes af 21 fagforeninger.

 

Fagforeningerne repræsenterer 47.000 medlemmer fordelt mellem fagforeningerne i Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø kommune. 

ADRESSE

Skt. Knuds Torv 3

8000, Aarhus C

Danmark

 

lo@lo-aarhus.dk

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com